Schwank viert zijn 90e verjaardag

In de 90 jaar van haar bestaan heeft Schwank zich ontwikkeld tot een wereldleider in industriële verwarming en expert in ventilatie- en koeloplossingen. Het succes is niet alleen te danken aan de gepatenteerde gas-infraroodverwarmingstechnologie, maar ook aan het strategisch leiderschap van de derde generatie van de familie. Het bedrijf richt zich nu op energietransformatie, dus waterstof- en elektrische verwarming worden de primaire aandachtspunten. Sinds dit jaar biedt het bedrijf de eerste 100% waterstofverwarming en is het een pionier in de overgang naar hernieuwbare energie.

Schwank, wereldleider in industriële verwarming, koeling en ventilatie, viert zijn 90e verjaardag en kijkt naar energietransformatie

Eind mei van dit jaar bestond Schwank 90 jaar. Het werd in 1933 opgericht door Günther Schwank in Fegersheim in de Elzas. Het bedrijf heette oorspronkelijk Schwank Gasgeräte GmbH en richtte zich op de productie en distributie van industriële gastoestellen. De oprichter, een werktuigbouwkundig ingenieur, deed al onderzoek naar het effect van elektromagnetische golflengten op de waarneming van mensen.

Het belangrijkste doel was om een apparaat te ontwikkelen dat efficiënt infraroodwarmte van grote hoogte zou overbrengen naar ruimtes waar mensen zich bewegen. In 1939 verwierf Günther Schwank een patent voor een speciale keramische plaat die de basis werd van de huidige gas-infrarood verwarmingstechnologie en de verwarmingsindustrie wereldwijd beïnvloedde. Gas-infraroodverwarmers zijn uitgegroeid tot een kernproduct voor efficiënte industriële verwarming.

In 1951 startte Schwank de massaproductie in Hamburg en bracht de stralingsverwarmingstechniek onder eigen naam op de markt. In 1952 verhuisde het bedrijf naar Keulen, waar het nu nog steeds gevestigd is, en kon het zijn productie- en personeelscapaciteit uitbreiden. In het begin van de zeventiger jaren breidde Schwank zijn aanwezigheid in het buitenland uit en vestigde vestigingen in Nederland, Italië, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Monaco.

Schwank vandaag

Oliver Schwank, kleinzoon van oprichter Günther Schwank, leidt de derde generatie van de familie als algemeen directeur. De belangrijkste veranderingen in de afgelopen jaren waren waterstof en andere hernieuwbare energieën. Naast het succesvol uitbouwen van de warmtepompactiviteiten, introduceerden ze dit jaar ‘s werelds eerste industriële heater op waterstof, die zowel aardgas of vloeibaar gas als brandstof kan gebruiken als 100% waterstof – een doorbraak op dit gebied. Deze innovatie geeft industriële hallen de mogelijkheid om zich gemakkelijk aan te passen aan toekomstige omstandigheden. Vandaag de dag gebruiken ze aardgas als belangrijkste verwarmingsbrandstof, maar dankzij de Schwank technologie kunnen ze in de toekomst naadloos overschakelen op waterstof.

Foto: Feest bij Schwank

Terug

Alle nieuws

Schwank zaalverwarmings- en koeloplossingen in gebruik

Het Europese patent is toegekend voor geniumSchwank, ‘s werelds eerste industriële waterstof verwarming!

Nieuws, Prijzen

Met geniumSchwank heeft Schwank een toekomstvaste oplossing ontwikkeld!

VSK 2024 Utrecht : Schwank presenteert zijn portfolio van toekomstbestendige innovatieve producten voor klimaattechniek en installaties  in industrie en logistiek  

Nieuws, Prijzen

VSK 2024 Utrecht : Schwank presenteert zijn portfolio van toekomstbestendige innovatieve producten voor klimaattechniek en installaties  in industrie en logistiek  

De elektrische industriële infraroodverwarming van Schwank

Nieuws

De elektrische, industriële infraroodstraler eSchwank overtuigt met snelle opwarmtijden, een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling en is geschikt voor hybride verwarmingsoplossingen. Hij kan worden geïnstalleerd in grote gebouwen met hoge plafonds en in buitenruimtes.

Infrarood en waterstof – Artikel van “Vakblad Installateurszaken”

Nieuws

Recentelijk lanceerde Schwank een innovatief verwarmingssysteem - geniumSchwank. Met behulp van infraroodstraling wordt een behaaglijk binnenklimaat gecreëerd. Het systeem werkt op basis van gas. En het is al waterstofready.

Onze prijzen

Waar we trots op zijn

Onderscheiding Die Welt Top 100 voor Schwank GmbH.
Onderscheiding De Beste van de Duitse Mittelstand voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Großer Preis des Mittelstandes voor Schwank GmbH.