Energie-efficiënte halverwarming voor industrie & handel

schwank_anwendungen_industrie-gewerbe

Energie-efficiënte halverwarming voor logistiek

schwank_anwendungen_logistik

Energie-efficiënte halverwarming voor werkplaatsen & showrooms

schwank_anwendungen_werkstaetten

Energie-efficiënte halverwarming voor sportfaciliteiten

schwank_anwendungen_sportstaetten

Energie-efficiënte halverwarming voor terras & buitenruimte

schwank_anwendungen_terrassen-außenbereiche

Aanvragen

Energiezuinige verwarmings- en koelsystemen voor elke hal

Efficiënte verwarming en koeling van hallen voor commerciële doeleinden. Het portfolio van Schwank biedt de juiste oplossing voor elke toepassing. Onze ingenieurs ontwikkelen systemen die tot in detail voldoen aan de plaatselijke omstandigheden. Daarbij focussen we op energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Schwank is gespecialiseerd in de installatie van gas-infraroodwarmtestralers, warmtekrachtcentrales en gaswarmtepompen voor gebruik in industriële, commerciële en logistieke hallen, altijd met de focus op duurzaamheid en comfort.

Bij de ontwikkeling van verwarmings- en koeloplossingen besteden onze technici speciale aandacht aan de individuele situatie per klant. Daarbij concentreren we ons op de grootst mogelijke energie-efficiëntie en levensduur van onze producten en bieden we onze klanten een uitgebreid serviceportfolio, waaronder on-site consultatie, installatie, onderhoud en service gedurende de gehele levenscyclus van het systeem.

Schwank producten en oplossingen

Halverwarmingssystemen en koeloplossingen voor alle toepassingen

Industrie en handel

Warm en koel waar u het nodig heeft

In de industrie en handel zijn er enkele belangrijke aspecten waarmee rekening wordt gehouden tijdens het ontwerpen, implementeren en onderhouden van verwarmingssystemen. Vuile, gevoelige machines zoals CNC-machines, open hallen of variërende diensttijden zijn slechts het begin.

Meer informatie

Logistiek

Kwaliteit loont

Logistieke en distributiehallen stellen een groot aantal eisen aan verwarmingssystemen. Zo hebben ze vaak deuren die constant open staan, hoge opslagrekken, en goederen met verschillende temperatuurbehoeften. Hoewel sommigen van de opgeslagen goederen slechts een minimale hoeveelheid warmte nodig hebben, is verwarming onmisbaar, vooral bij het opslag- en transportproces – daar waar werknemers en hun gezondheid een belangrijke rol spelen.

Meer informatie

Werkplaatsen & showrooms

Aantrekkelijk en economisch

Als marktleider hebben we niet alleen naam gemaakt in de industriële en commerciële sector. Ook in werkplaatsen, garages, autowasstraten en showrooms zijn onze producten een onmisbaar deel van het etablissement geworden.

Meer informatie

Sportfaciliteiten

Winnaar in comfort

Sportfaciliteiten hebben een aantal speciale kenmerken waarmee rekening gehouden dient te worden bij het ontwerpen van een verwarmings- en koelsysteem. De focus ligt hier niet alleen op de meest efficiënte en dus kostenbesparende methode, maar vooral op het comfort van de atleten, toeschouwers en gasten.

Meer informatie

Terras & buitenruimte

Langer durend buitenseizoen

Op veel terrassen van restaurants, cafés en biertuinen zijn ze al niet meer weg te slaan uit het dagelijks beeld: terrasverwarming. Bepalend voor een horecaonderneming is maximale bezetting met hoge opbrengst – het hele jaar door.

Meer informatie

Voordelen van het Schwank infrarood verwarmingssysteem

Hoogwaardige & efficiënte halverwarmingssystemen en koeloplossingen

In tegenstelling tot andere fabrikanten zijn de Schwank verwarmings- en koelsystemen speciaal ontworpen voor gebruik in de industrie, handel en logistiek en wordt elke individuele verwarmingsinstallatie op maat gemaakt voor de betreffende installatie. Onze verwarmingssystemen worden gekenmerkt door een reeks van kwaliteiten, die ze bijzonder geschikt maken voor gebruik in de industrie en handel:

Infrarood warmte:

De warmtestralen van de Schwank gasgestookte luchtverwarmingsinstallaties gaan zonder verlies door de lucht in het gebouw. De stralen van onze industriële infraroodverwarmingen vallen op de oppervlakken in het gebouw en verwarmen deze. Dit principe helpt de infraroodsystemen van Schwank om energiekosten te besparen. Wetenschappelijke studies bewijzen dat een verlaging van de luchttemperatuur met 1°C overeenkomt met een verlaging van de energiekosten met 7%.

Voorkomen van warmtekussens:

Hete lucht stijgt naar boven. Dit is het grootste nadeel van conventionele heteluchttoestellen. De dure verwarmde lucht hoopt zich onder het dak op en bereikt de mensen op de begane grond niet. De infraroodverwarmingssystemen van Schwank verwarmen de lucht slechts indirect en de warmtestraling komt daar waar het nodig is.

Voorkomen van warmteverlies:

Door de gerichte infraroodstraling van de verwarmingssystemen van Schwank wordt de gebouwschil niet onnodig verwarmd, waardoor het verschil tussen de temperatuur van de buitenlucht en de ruimtelucht zeer gering blijft. De transmissieverliezen worden daardoor geminimaliseerd.

Snelheid:

Omdat de lucht in het gebouw niet vooraf wordt verwarmd, reageren de verwarmingssystemen van Schwank zeer snel. De warmte is voelbaar zodra de verwarming wordt ingeschakeld.

Decentralisatie:

Conventionele ketelsystemen genereren warmte op één plaats en transporteren deze naar de plaats waar deze nodig is. Energieverlies als gevolg van een dergelijk proces is onvermijdelijk. De infraroodverwarmingssystemen van Schwank wekken de warmte direct op waar deze nodig is. Overdrachtsverliezen worden volledig weggelaten.

Zoneverwarming:

Veel bedrijven werken in ploegendienst. Dit heeft tot gevolg dat er in het ene deel van het gebouw gewerkt wordt, terwijl het andere deel nog niet in gebruik is. Met een Schwank systeem van industriële infraroodverwarmingen kan de verwarming van het gebouw in zones worden verdeeld. Afhankelijk van het gebruik kan de verwarming in sommige delen van het gebouw dus geactiveerd worden en in de andere delen gedeactiveerd blijven – precies zoals een lichtschakelaar. Ventilatie tussen de afzonderlijke onderdelen van het gebouw speelt geen rol.

Volledige modulatie als standaard

De juiste manier om de controle over de

Naast de gewenste ruimtetemperatuur vormt de minimale buitentemperatuur van de betreffende locatie ook de basis voor de berekening van de warmtebehoefte van gebouwen. Voor München bedraagt deze bijvoorbeeld -16 °C. Om ervoor te zorgen dat het gebouw ook bij deze temperaturen de gewenste doeltemperatuur behoudt, is de verwarming voor deze minimumtemperaturen ontworpen. Met andere woorden, dit betekent dat het verwarmingssysteem voor 95% van de tijd overgedimensioneerd is. Net als bij uw auto verbruikt de verwarming bij volle belasting de meeste energie. Omdat het volledige vermogen slechts zelden nodig is, biedt de volledige modulatie de mogelijkheid om het vermogen aan te passen aan de werkelijke behoefte. Zo kan tot 14% van de energie worden bespaard. Bovendien verhoogt de modulatie het comfort. Terwijl eentrapsoplossingen sterke schommelingen in de werkelijke temperatuur laten zien, kan een volledig modulerend systeem van Schwank flexibel zijn in de manier waarop het zijn vermogen aanpast. Hierdoor liggen de werkelijke en de gewenste temperatuur duidelijk dichter bij elkaar en worden temperatuurschommelingen vermeden.

Voordelen van volledig modulerende systemen:

  • De aanpassing van brandstof en verbrandingslucht aan de werkelijke warmtebehoefte verhoogt de totale energie-efficiëntie.
  • De levensduur van onze energiezuinige industriële infraroodverwarmingen wordt aanzienlijk verlengd door een verkorting van het aantal schakelcycli.
  • Omdat het systeem niet opnieuw hoeft te worden opgestart, is “ontluchten” met lucht niet nodig. Dit kan onnodig warmteverlies voorkomen en bespaart energie.
  • De lagere uitlaatgastemperatuur leidt tot een lagere uitlaatgassnelheid, waardoor er meer tijd is om de warmte van het hete gas van het apparaat af te voeren.
  • Door de verminderde cycli kan de vorming van niet-verbrande schadelijke stoffen die tijdens de start ontstaan, worden verminderd.

Onze prijzen

Waar we trots op zijn

Onderscheiding
Onderscheiding
Onderscheiding
Onderscheiding
Onderscheiding