Industriële en logistieke gebouwen: CO₂ neutraal verwarmen dankzij zonne-luchtcollector

Een belangrijk onderwerp voor de industrie en de logistiek is het constant duurder worden van de energieprijzen en de constante vraag om minder CO₂ uit te storen. Als de reductie van CO₂ en het verlagen van energie verbruik een speerpunt is binnen uw bedrijf, dan kunt u nu verantwoordelijk actie ondernemen.

Schwank, de industriële klimaat expert heeft op de bovenstaande vraagstukken gereageerd en heeft de productgroep duurzame verwarming uitgebreid met een nieuw product zonne-luchtcollector naast de bestaande donkerstralers op waterstof.

De nieuwe product groep is gelanceerd onder de naam solarSchwank. De producten voor duurzame energieopwekking bestaan uit gevelsystemen. De zonne-luchtcollector bestaat uit geperforeerd, duurzaam aluminium, met een zonne-actief oppervlak (absorber). De selectieve coating zorgt voor een zeer efficiënte omzetting van zonne-energie in thermische energie (warmte). Wanneer de zonnestralen het actieve zonneoppervlak raken, worden ze omgezet in thermische energie en afgegeven aan de luchtlaag onder de absorber. Het verwarmde luchtkussen wordt dan met behulp van een ventilator direct het gebouw in gevoerd. Dit gebeurt zonder conversieprocessen of het gebruik van een warmtewisselaar. Dankzij deze efficiënte methode kunnen de stookkosten bijvoorbeeld met 50 % worden verlaagd en kan ook de CO₂-uitstoot worden verlaagd.

Het solarSchwank-systeem is verkrijgbaar met of zonder verse luchttoevoer. De luchtcollectoren zijn eenvoudig te installeren en zeer snel toepasbaar in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen kunnen ze op vrijwel alle gevels van gebouwen worden gemonteerd.

Terug

Alle nieuws

Schwank zaalverwarmings- en koeloplossingen in gebruik

Industriële en logistieke gebouwen: CO₂ neutraal verwarmen dankzij zonne-luchtcollector

Bedrijf, Nieuws

Een belangrijk onderwerp voor de industrie en de logistiek is het constant duurder worden van de energieprijzen en de constante vraag om minder CO₂ uit te storen. Als de reductie van CO₂ en het verlagen van energie verbruik een speerpunt is binnen uw bedrijf, dan kunt u nu verantwoordelijk actie ondernemen.

De deltaSchwank is een buizenverwarmer van Schwank.

Schwank is wereldmarktleider voor infrarood buizenverwarmingen

Nieuws, Prijzen

Een onlangs gepubliceerd marktonderzoeksrapport van "Industry Research" bevestigt de Schwank Groep als de wereldwijde marktleider op het gebied van infrarood-buisverwarmingen.

Oliver Schwank hält mehrere Exemplare des Lexikons der deutschen Familienunternehmen.

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Bedrijf, Nieuws, Prijzen

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Nieuwsbrief December 2020

Nieuws

Aan het begin van het jaar hebben we nieuwe producten aangekondigd. Wij presenteren u met trots onze nieuwste aanwinst; DE MONSTERFANS.

Onze prijzen

Waar we trots op zijn

Onderscheiding Die Welt Top 100 voor Schwank GmbH.
Onderscheiding De Beste van de Duitse Mittelstand voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Großer Preis des Mittelstandes voor Schwank GmbH.
Schwank ist Weltmarktführer 2022 laut WiWo.