Wereldpremières in halverwarming

ISH Frankfurt

Onder het motto "Revolution" zal Schwank, de expert in innovatieve halverwarming en -koeling, verschillende wereldpremières op het gebied donkerstralertechnologie en besturingstechnologie presenteren.

Onder het motto “Revolution” zal Schwank, de expert in innovatieve halverwarming en -koeling, verschillende wereldpremières op het gebied donkerstralertechnologie en besturingstechnologie presenteren.

Schwank is dit jaar op ISH te vinden in hal 8, stand H63, met een hele reeks innovaties en twee wereldpremières. Onder het motto “Revolution” en het bijbehorende stand design toont de marktleider voor infrarood halverwarmingen een scala aan energie-efficiënte gas-infraroodverwarmingssystemen, waaronder donker- en helderstralers met condensatieketel, luchtgordijnen, gaswarmtepompen, regeneratieve condensatie- en warmteterugwinningssystemen, en regelaars voor flexibele controle van elk systeem.

Wereldpremière 1/2: deltaSchwank, een nieuwe generatie donkerstralers

De eerste lancering is die van de nieuwe generatie donkerstralers met de naam deltaSchwank. Deze serie combineert moderne verbrandingstechnologie met een perfect gebalanceerde gas-luchtcombinatie. Zodoende bereiken de apparaten uitlaatemissies op het niveau van moderne condensatieketels en zorgen ze voor een permanent hoog rendement in modulatie, d.w.z. verwarming op basis van de warmtebehoefte op dit moment.

De Schwank-technici hebben speciale aandacht besteed aan de ontwikkeling van de verbrandingsunit. Het resultaat is uniek voor de donkerstralerbranche. Een gas-luchtmengsel maakt traploze modulatie mogelijk met gelijktijdige aanpassing van de verbrandingslucht en gastoevoer.

Aldus blijven de stralingsfactor en thermische efficiëntie constant, of stijgen zelfs licht, gedurende het verwarmingsproces – ongeacht de richttemperatuur. Dit leidt tot lager energieverbruik en NOx-niveaus die tot nu toe alleen te bereiken waren met moderne condensatieketels. En precies op het juiste moment: met de introductie van de nieuwe ErP-richtlijn moeten alle fabrikanten vanaf 1 januari 2018 de efficiëntie van hun verwarmingssystemen opgeven. Producten die niet voldoen aan de door de Europese Commissie opgestelde eisen mogen vanaf 1 januari 2018 niet meer worden verkocht.

De waarde “seizoensgebonden efficiëntie” wordt bepaald aan de hand van een aantal efficiëntiecriteria. Naast de stralingsfactor worden de thermische efficiëntie, controleerbaarheid van de radiator en de behoefte aan extra energie beschouwd. En niet alleen in gebruik van de volle capaciteit van de installatie; efficiëntieniveaus worden berekend aan de hand van een capaciteitsgebruik van 85%. Donkerstralers zoals de deltaSchwank die hun efficiëntie constant kunnen houden tijdens volledige en gedeeltelijke belasting voldoen aan de ErP-richtlijn – nu al.

Dit maakt Schwank de eerste donkerstralerfabrikant ter wereld die een gas-luchtcomposietbrander toepast in donkerstralers. Daarnaast heeft de marktleider gekozen voor een intelligente verbrandingsunit die kan worden geïntegreerd in een BUS-systeem: de beste voorwaarde voor automatisering van het gebouw.

Wereldpremière 2/2: SchwankControl, de Apple onder de verwarmingsregelaars

De nieuwe SchwankControl-regelaar combineert innovatieve bedieningscomponenten met een gebruiksvriendelijke interface. Weg van complexe gegevensinvoer, naar een intuïtieve menunavigatie via een touchscreen – net als op een smartphone. De nieuwe gebruikersinterface met real-time kalenderfunctie maakt een snelle controle van de verwarmingszones, schakeltijden en toegang per werknemer mogelijk. Verder is een internetbrowser toegevoegd die weergave en bediening van elke werkplek binnen en buiten het bedrijfsnetwerk mogelijk maakt. Ook nieuw is de uitgebreide onderhouds- en servicefunctie. Deze kan worden gebruikt voor het opvragen van relevante verbruiksgegevens vanaf de Schwank locatie in Keulen, maar analyseert indien nodig ook storingsmeldingen van het verwarmingssysteem. Met deze opties kunnen veel foutmeldingen al vanuit Keulen worden opgelost.

SchwankControl is speciaal ontwikkeld voor Schwank donker- en helderstralers evenals Schwank luchtverwarming en verbindt de apparaten via het BUS-systeem. Het regelsysteem brengt de parameters van het verwarmingssysteem gedetailleerd in kaart en gaat veel verder dan het aan/uit-scherm dat nu gebruikelijk is in de industrie. SchwankControl kan worden geïntegreerd in alle gangbare gebouwbeheersystemen. Dankzij geïntegreerde interfaces kan de controller eenvoudig aangesloten worden op externe uitbreidingen zoals vochtigheidssensoren, poortschakelaars en zelfs lichtsignalen voor start- en landingsbanen.

Luchtgordijn: warmte en kou blijven waar ze zijn

Op de ISH zal Schwank ook de SchwankAir luchtgordijnen tentoonstellen. Deze productlijn, die recentelijk in het Schwank portfolio is opgenomen, voorkomt het ongewenst binnenstromen van warme dan wel koude lucht in industriële gebouwen met open deuren. Luchtgordijnen vormen een perfecte aanvulling op verwarmings- of koelsystemen en dienen vooral om onnodig energieverlies te voorkomen en het comfort van de medewerkers te verhogen. SchwankAir luchtgordijnen kunnen voor zowel koelings- als verwarmingsdoeleinden worden geleverd.

Terug

Alle nieuws

Schwank zaalverwarmings- en koeloplossingen in gebruik

De deltaSchwank is een buizenverwarmer van Schwank.

Schwank is wereldmarktleider voor infrarood buizenverwarmingen

Nieuws, Prijzen

Een onlangs gepubliceerd marktonderzoeksrapport van "Industry Research" bevestigt de Schwank Groep als de wereldwijde marktleider op het gebied van infrarood-buisverwarmingen.

Oliver Schwank hält mehrere Exemplare des Lexikons der deutschen Familienunternehmen.

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Bedrijf, Nieuws, Prijzen

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Nieuwsbrief December 2020

Nieuws

Aan het begin van het jaar hebben we nieuwe producten aangekondigd. Wij presenteren u met trots onze nieuwste aanwinst; DE MONSTERFANS.

Das Keyvisual von MonsterFans.

HVLS-Ventilatoren voor de industrie: De monsters komen eraan!

Nieuws

In juli 2020 lanceert Schwank een gloednieuwe productlijn. Het gaat om HVLS-fans voor industriële gebouwen. Schwank noemt haar grote fans MonsterFans.

Onze prijzen

Waar we trots op zijn

Onderscheiding De Beste van de Duitse Mittelstand voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Großer Preis des Mittelstandes voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Die Welt Top 100 voor Schwank GmbH.