Succes in de TOP 100: Schwank behoort tot de innovatieleiders in 2018

Voor de 25e keer heeft de TOP 100-competitie de meest innovatieve bedrijven in het Duitse MKB geselecteerd. Dit jaar is Schwank GmbH één van deze innovatieleiders.

Überlingen – Voor de 25e keer heeft de TOP 100-competitie de meest innovatieve bedrijven in het Duitse MKB geselecteerd. Dit jaar is Schwank GmbH één van deze innovatieleiders. De lijst was samengesteld door wetenschappelijk directeur van de TOP 100, Prof. Dr. Nikolaus Franke. Tijdens de 5e Duitse MKB-top op 29 juni 2018 in Ludwigsburg werden de prijzen uitgereikt door Franke en zijn collega, Ranga Yogeshwar. In het onafhankelijke selectieproces blonk Schwank uit met zijn innovatiesucces.

In 1938 werd de eerste gas-infraroodstraler ter wereld, uitgevonden door Günther Schwank, gepatenteerd. De truc: in tegenstelling tot conventionele systemen die eerst de lucht in de betreffende ruimte moeten verwarmen, zorgen infraroodstralers aangedreven door een gas-luchtmengsel voor directe verwarming – net als zonnestralen op onze huid. Met zijn uitvinding legde Schwank de basis voor het voortdurende succes van het bedrijf – top op de dag van vandaag. Dat het TOP 100-bedrijf uit Keulen na 80 jaar nog even succesvol is blijkt wel uit de 22 octrooien die het in de afgelopen drie jaar alleen al heeft geregistreerd. Bovendien is Schwank nog altijd wereldmarktleider in zijn segment.

“Innovaties komen echter niet uit de lucht vallen; ze vereisen discipline, tijd en de investeringsbereidheid”, zegt Oliver Schwank, die als derde generatie leiding geeft aan het familiebedrijf. Discipline betekent bijvoorbeeld dat periodiek geplande innovatievergaderingen niet worden geannuleerd, ook al is de werklast hoog. Tijdens deze vergaderingen, die worden bijgewoond door alle afdelingshoofden en het management, wordt besproken hoe de technische vooruitgang kan worden gehandhaafd. De ideeën die hieruit voortvloeien doorlopen vervolgens een strikt vijf-fase-proces: het genereren van ideeën, uitvoering van een haalbaarheidsstudie, prototypebouw, klantentest, en uiteindelijk introductie op de markt. Om precisie van elk proces te bevorderen worden ideeën opgedeeld in zeer gedetailleerde agendapunten. Zo is het Schwank management er zeker van dat overal aan wordt gedacht.

Terug

Alle nieuws

Schwank zaalverwarmings- en koeloplossingen in gebruik

De deltaSchwank is een buizenverwarmer van Schwank.

Schwank is wereldmarktleider voor infrarood buizenverwarmingen

Nieuws, Prijzen

Een onlangs gepubliceerd marktonderzoeksrapport van "Industry Research" bevestigt de Schwank Groep als de wereldwijde marktleider op het gebied van infrarood-buisverwarmingen.

Oliver Schwank hält mehrere Exemplare des Lexikons der deutschen Familienunternehmen.

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Bedrijf, Nieuws, Prijzen

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Nieuwsbrief December 2020

Nieuws

Aan het begin van het jaar hebben we nieuwe producten aangekondigd. Wij presenteren u met trots onze nieuwste aanwinst; DE MONSTERFANS.

Das Keyvisual von MonsterFans.

HVLS-Ventilatoren voor de industrie: De monsters komen eraan!

Nieuws

In juli 2020 lanceert Schwank een gloednieuwe productlijn. Het gaat om HVLS-fans voor industriële gebouwen. Schwank noemt haar grote fans MonsterFans.

Onze prijzen

Waar we trots op zijn

Onderscheiding De Beste van de Duitse Mittelstand voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Großer Preis des Mittelstandes voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Die Welt Top 100 voor Schwank GmbH.