Modulatie: gas en lucht worden één

Stufenlose Modulation

Modulatie kent vele vormen. Alleen door de gelijktijdige aanpassing van gas en verbrandingslucht komen de voordelen van verwarmingsvermogen afgestemd op de werkelijke warmtevraag volledig tot hun recht.

Modulatie kent vele vormen. Alleen door de gelijktijdige aanpassing van gas en verbrandingslucht komen de voordelen van verwarmingsvermogen afgestemd op de werkelijke warmtevraag volledig tot hun recht. Lees hieronder wat deze voordelen zijn en hoe Schwank ze realiseert:

Conventionele branders werken vaak met een vaste kracht. De aanpassing aan de daadwerkelijke warmtebehoefte vindt alleen plaats via het aan-en uitschakelen van de brander. Deze methode brengt aanzienlijke nadelen met zich mee: de energie-efficiëntie van de brander neemt af en de uitstoot van verontreinigende stoffen neemt toe.

Een mogelijke oplossing is een modulatiesysteem, d.w.z. een gas-luchtsamenstelling, die het vermogen van de brander kan aanpassen. Het is echter niet voldoende om alleen de brandstoftoevoer te verminderen. De luchttoevoer moet ook worden aangepast aan de respectievelijke vermogensbehoefte. Alleen dan kan een energetisch gunstig verbrandingsproces worden gecreëerd. De voordelen van de gelijktijdige aanpassing van brandstof en verbrandingslucht liggen voor de hand:

  • De aanpassing van brandstof en verbrandingslucht aan de werkelijke warmtebehoefte verhoogt de algehele energie-efficiëntie.
  • De levensduur van de verwarmingssystemen wordt aanzienlijk verhoogd door het verminderd aantal schakelcycli.
  • Voordat u het systeem start, wordt “spoelen” met lucht vermeden. Dientengevolge kunnen onnodige warmteverliezen worden verminderd.
  • De lagere temperatuur van de uitlaatgassen resulteert in een lagere uitlaatgas snelheid, waardoor er meer tijd overblijft om warmte af te geven. Hiermee stijgt het rendement.
  • Door minder aan en uit te schakelen vermindert de vorming van (onverbrande) verontreinigende stoffen die optreden bij het opstarten van het systeem.

Vanwege hun voordelen worden modulerende branders tot 5% beter beoordeeld op energie-efficiëntie dan niet-modulerende of “would-be”-modulerende apparaten [EU-richtlijn voor Ecodesign EU2015 / 1188].

Het volgende praktische voorbeeld laat zien hoe voordelig de installatie van een modulerend verwarmingssysteem kan zijn. In een distributiecentrum van drogisterij DM verving Schwank een bestaand donkerstralersysteem door een eigen verwarmingssysteem met modulerende donkerstralers. Ondanks de installatie van een systeem met bijna 150 kW extra vermogen maakte de modulatie het mogelijk om DM’s energiekosten met 26% te verlagen. Met het oog op dergelijke hoge energiebesparingen betaalt de iets hogere investering zich na ongeveer een jaar terug.

Lees hier hoe DM bespaart op de maandelijkse kosten.

Terug

Alle nieuws

Schwank zaalverwarmings- en koeloplossingen in gebruik

Het Europese patent is toegekend voor geniumSchwank, ‘s werelds eerste industriële waterstof verwarming!

Nieuws, Prijzen

Met geniumSchwank heeft Schwank een toekomstvaste oplossing ontwikkeld!

VSK 2024 Utrecht : Schwank presenteert zijn portfolio van toekomstbestendige innovatieve producten voor klimaattechniek en installaties  in industrie en logistiek  

Nieuws, Prijzen

VSK 2024 Utrecht : Schwank presenteert zijn portfolio van toekomstbestendige innovatieve producten voor klimaattechniek en installaties  in industrie en logistiek  

De elektrische industriële infraroodverwarming van Schwank

Nieuws

De elektrische, industriële infraroodstraler eSchwank overtuigt met snelle opwarmtijden, een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling en is geschikt voor hybride verwarmingsoplossingen. Hij kan worden geïnstalleerd in grote gebouwen met hoge plafonds en in buitenruimtes.

Infrarood en waterstof – Artikel van “Vakblad Installateurszaken”

Nieuws

Recentelijk lanceerde Schwank een innovatief verwarmingssysteem - geniumSchwank. Met behulp van infraroodstraling wordt een behaaglijk binnenklimaat gecreëerd. Het systeem werkt op basis van gas. En het is al waterstofready.

Onze prijzen

Waar we trots op zijn

Onderscheiding Die Welt Top 100 voor Schwank GmbH.
Onderscheiding De Beste van de Duitse Mittelstand voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Großer Preis des Mittelstandes voor Schwank GmbH.