Modulatie: gas en lucht worden één

Stufenlose Modulation

‘Modulation’ is not identical to modulation. It is only through the simultaneous adaptation of gas and combustion air can the advantages of the customisation of the heat output according to the actual heat requirement completely unfold.

Modulatie kent vele vormen. Alleen door de gelijktijdige aanpassing van gas en verbrandingslucht komen de voordelen van verwarmingsvermogen afgestemd op de werkelijke warmtevraag volledig tot hun recht. Lees hieronder wat deze voordelen zijn en hoe Schwank ze realiseert:

Conventionele branders werken vaak met een vaste kracht. De aanpassing aan de daadwerkelijke warmtebehoefte vindt alleen plaats via het aan-en uitschakelen van de brander. Deze methode brengt aanzienlijke nadelen met zich mee: de energie-efficiëntie van de brander neemt af en de uitstoot van verontreinigende stoffen neemt toe.

Een mogelijke oplossing is een modulatiesysteem, d.w.z. een gas-luchtsamenstelling, die het vermogen van de brander kan aanpassen. Het is echter niet voldoende om alleen de brandstoftoevoer te verminderen. De luchttoevoer moet ook worden aangepast aan de respectievelijke vermogensbehoefte. Alleen dan kan een energetisch gunstig verbrandingsproces worden gecreëerd. De voordelen van de gelijktijdige aanpassing van brandstof en verbrandingslucht liggen voor de hand:

  • De aanpassing van brandstof en verbrandingslucht aan de werkelijke warmtebehoefte verhoogt de algehele energie-efficiëntie.
  • De levensduur van de verwarmingssystemen wordt aanzienlijk verhoogd door het verminderd aantal schakelcycli.
  • Voordat u het systeem start, wordt “spoelen” met lucht vermeden. Dientengevolge kunnen onnodige warmteverliezen worden verminderd.
  • De lagere temperatuur van de uitlaatgassen resulteert in een lagere uitlaatgas snelheid, waardoor er meer tijd overblijft om warmte af te geven. Hiermee stijgt het rendement.
  • Door minder aan en uit te schakelen vermindert de vorming van (onverbrande) verontreinigende stoffen die optreden bij het opstarten van het systeem.

Vanwege hun voordelen worden modulerende branders tot 5% beter beoordeeld op energie-efficiëntie dan niet-modulerende of “would-be”-modulerende apparaten [EU-richtlijn voor Ecodesign EU2015 / 1188].

Het volgende praktische voorbeeld laat zien hoe voordelig de installatie van een modulerend verwarmingssysteem kan zijn. In een distributiecentrum van drogisterij DM verving Schwank een bestaand donkerstralersysteem door een eigen verwarmingssysteem met modulerende donkerstralers. Ondanks de installatie van een systeem met bijna 150 kW extra vermogen maakte de modulatie het mogelijk om DM’s energiekosten met 26% te verlagen. Met het oog op dergelijke hoge energiebesparingen betaalt de iets hogere investering zich na ongeveer een jaar terug.

Lees hier hoe DM bespaart op de maandelijkse kosten.

Terug

Alle nieuws

Schwank zaalverwarmings- en koeloplossingen in gebruik

test

Schwank op zijn best!

Bedrijf, Nieuws, Prijzen

Thanks to its leading heating technologies and outstanding product and service quality, the WirtschaftsWoche recently named the Schwank Group the “world market leader”.

ISH Frankfurt

The ISH 2017 is right around the corner

Bedrijf, Nieuws

As you know, big events cast their shadows. Schwank will be represented at the ISH in Frankfurt from 14 to 18 March 2017. We would be happy to welcome you to our booth and present our exciting innovations under the Revolution motto.

ISH Frankfurt

Wereldpremières in halverwarming

Bedrijf, Nieuws

Schwank, the expert for innovative building heating and cooling, will be presenting several world premieres in the field of tube heater technology and regulation technology under the motto “Revolution”.

Industriepreis 2017

deltaSchwank wint “Best-Of Industry Award 2017”

Nieuws, Prijzen

The new tube heater generation deltaSchwank wins the renowned “Best Of Industriepreis 2017”. With this prize, the revolutionary heating solution now belongs to the best products of the year.

Our Awards

What we're proud of

Best of German Mittelstand
Industriepreis 2017
Weltmarkt Führer
Großer Preis des Mittelstands
test
Die Welt Top 100
Signet-Top-100-

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke service te bieden. De gegevens worden gebruikt om onze website te optimaliseren en ook voor online marketingdoeleinden statistische evaluatie. Klik op ""OK"" om akkoord te gaan met het gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.