Rendabele verwarming in een historisch gebouw

Dunkelstrahler statt Kesselanlage

Gedecentraliseerde donkerstralers vernieuwen het centrale ketelsysteem

Gedecentraliseerde donkerstralers vernieuwen het centrale ketelsysteem

Al meer dan 50 jaar bouwt Biffar GmbH & Co. KG hoogwaardige anti-inbraakdeuren, luifels en aluminium ramen in Edenkoben in de Palts. Het middelgrote bedrijf heeft altijd in nagenoeg dezelfde productiehallen gewerkt; alleen het magazijn is recentelijk gebouwd. “Dit is niet ongebruikelijk voor traditionele fabrikanten”, vertelt verbouwingsexpert Torsten Koopmann van Schwank GmbH. “Bestaande productiehallen moeten vaak tijdens de productie worden gerenoveerd. Weinig bedrijven hebben de mogelijkheid om complete secties van hun hallen te renoveren en de productie tijdelijk te verplaatsen. Voor de meeste producenten betekent een nieuw gebouw een productiepauze van enkele maanden. ”

Zo ook bij Biffar. Productiemachines, vernis en montageruimtes zijn “State of the art”, maar het gebouw zelf bleef tot een paar jaar geleden onaangeroerd. Uiteindelijk werd Biffard door constante stijging van de energiekosten en de steeds vaker voorkomende onderhoudsproblemen met de oude fabriek gedwongen tot renovatie. De productiehallen en het hoogbouwmagazijn waren voorzien van luchtverwarmers. Een boiler van 750 kW, aangedreven met houtafval van de productie, was verantwoordelijk voor de warmwatervoorziening. Als alternatief en om in piektijden te kunnen blijven draaien was een 1.500 kW aardgasgestookte ketel geplaatst. De afvoer van de proceshitte was ook aangesloten op het verwarmingssysteem. Alles bij elkaar bracht de verwarmingsregeling een ongekende complexiteit met zich mee.

Als onderdeel van het moderniseringsproces ging Biffar in 2014 op zoek naar een zuinige en effectieve verwarmingsmethode, die ook de controle en regeling van het verwarmingssysteem moest vereenvoudigen. Zoekresultaat nummer één was het bedrijf Schwank. De specialist voor verwarming en koeling in hallen analyseerde de situatie en werkte samen met Biffar om een ​​coherent verwarmingsconcept met infrarood-donkerstralers te ontwikkelen.

Eenentwintig geïsoleerde, hoogwaardige donkerstralers van het type calorSchwank werden geïnstalleerd in de vijf halsecties. Terwijl de hallen voor productie, vernis en inkomende goederen volledig werden verwarmd, werd in andere gebieden waarde gehecht aan de zonale verwarming van individuele werkplekken. De werkplaats werd ook verwarmd met donkerstralers. Op deze plek – waar sterke stofafzuiging wordt gebruikt die normaal gesproken de warme lucht direct wegvoert – werd het effect van stralingsverwarming direct opgemerkt.

Michael Erb, inkoopmanager bij Biffar: “We konden de gasketel van 1,5 MW volledig vervangen. Alleen al in het eerste jaar hebben de donkerstralers ons een energiebesparing van 19% opgeleverd – precies zoals Schwank tijdens de consultatie had voorspeld. Bovendien heeft de eenvoudige en nauwkeurige regeling van de verwarming in onze hallen gezorgd voor aanzienlijk meer comfort. Het welzijn van onze medewerkers is enorm toegenomen. ”

In samenwerking met de productiemanager werden de installatie van verwarming, gas en elektra uitgevoerd tijdens de reguliere productietijden zonder enige beperking van het productieproces. Brigitte Biffar, Managing Director: “De installatie en inbedrijfstelling verliep zeer voorspoedig. Wat me vooral opviel was dat de offerte en de uiteindelijke levering één op één gelijk waren – zonder verrassingen. Wij hebben zelden zulk accuraat advies ontvangen. ”

De komende 15 jaar hoeft Biffar niet meer om te kijken naar verwarming. Met de aanschaf van een servicepakket is zelfs de Schwank-garantie volledig en automatisch verlengd tot 15 jaar.

Terug

Alle nieuws

Schwank zaalverwarmings- en koeloplossingen in gebruik

De deltaSchwank is een buizenverwarmer van Schwank.

Schwank is wereldmarktleider voor infrarood buizenverwarmingen

Nieuws, Prijzen

Een onlangs gepubliceerd marktonderzoeksrapport van "Industry Research" bevestigt de Schwank Groep als de wereldwijde marktleider op het gebied van infrarood-buisverwarmingen.

Oliver Schwank hält mehrere Exemplare des Lexikons der deutschen Familienunternehmen.

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Bedrijf, Nieuws, Prijzen

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Nieuwsbrief December 2020

Nieuws

Aan het begin van het jaar hebben we nieuwe producten aangekondigd. Wij presenteren u met trots onze nieuwste aanwinst; DE MONSTERFANS.

Das Keyvisual von MonsterFans.

HVLS-Ventilatoren voor de industrie: De monsters komen eraan!

Nieuws

In juli 2020 lanceert Schwank een gloednieuwe productlijn. Het gaat om HVLS-fans voor industriële gebouwen. Schwank noemt haar grote fans MonsterFans.

Onze prijzen

Waar we trots op zijn

Onderscheiding De Beste van de Duitse Mittelstand voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Großer Preis des Mittelstandes voor Schwank GmbH.
Onderscheiding Die Welt Top 100 voor Schwank GmbH.